Nieuwe fles Propaan Gas nodig? Boiten Techniek heeft ze staan!

Boiten Techniek is naast dé gasleverancier voor de regio ook de gassenspecialist van de regio. Wij beschikken over een eigen vulstation voor Butaan- en Propaangas en leveren deze uit in verschillende soorten (lichtgewicht) flessen. Van caravanflessen van 2.5 kg tot flessen met een vulling van 33 kg, Boiten Techniek heeft ze in het assortiment. Onze gasflessen zijn te herkennen aan de bekende blauwe kleur met ons eigen logo.

Propaangas

Propaan (vloeibaar petroleum gas) is een veelzijdig gas dat zich over een periode van miljoenen jaren in de aardbodem heeft gevormd. Met propaan bijvoorbeeld kunt u de kosten beperkt houden. Boiten Techniek levert de gasflessen Propaan in verschillende uitvoeringen. Van campinggasfles tot lichtgewicht fles; een geheel nieuwe fles of alleen de vulling. Boiten Techniek heeft voor iedere toepassing en iedere wens een gasfles in huis.

Doordat propaan/butaan een schone verbrandingswijze heeft en weinig onzuiverheden bevat is ze veel milieuvriendelijker dan sommige andere brandstoffen. Doordat het een volledige verbranding heeft komt er geen roet of andere schadelijke stoffen vrij. Het is geschikt voor meerdere toepassingen, zoals voor het gebruik in huis, in de agrarische sector, in de industrie, recreatie en bouwnijverheid.

5kg DIN Flessen

Dit is een stalen propaanfles met een leeggewicht variërend van 5 tot 7 kg. De fles wordt gevuld met 5 kg vloeibaar propaangas. Dit komt overeen met ca 9,45 liter vloeibaar propaan. De fles is eigendom van de klant. Omdat iedere propaanfles een keur (toelating) heeft voor 10 jaar neemt de waarde van deze fles in de loop der jaren af. Dit is de reden dat de eigenaar van de fles “keurjaren” moet betalen of terug ontvangt als hij de fles ruilt tegen een fles met een ander keurjaar. Het voordeel van deze fles is dat deze zeer universeel wordt ingezet in verschillende landen waardoor de ruilmogelijkheden groot zijn.

11 en 33 kg Statiegeld flessen

Deze flessen worden volgens een borgsysteem aan de klant beschikbaar gesteld. De flessen blijven altijd eigendom van Boiten Techniek en mogen uitsluitend door Boiten Techniek gevuld worden. Omdat Boiten Techniek eigenaar van deze flessen is, is Boiten Techniek verantwoordelijk voor het onderhoud en het herkeuren van de flessen. Boiten Techniek statiegeld flessen zijn herkenbaar aan een blauwe kleur (RAL 5017) en een wit Boiten Techniek logo.

6 en 11 kg Aluminium flessen

Deze aluminium flessen zijn voornamelijk bedoeld voor recreatieve toepassingen. Een laag gewicht en het voordeel, dat deze flessen niet kunnen roesten maken ze heel erg geschikt om mee te nemen in bijvoorbeeld de caravan of boot. Doordat ze niet kunnen roesten krijgt u geen roestkringen in uw kostbare camper, boot of caravan.

14 kg Aluminium flessen

Voor industriële klanten heeft Boiten Techniek een lichtgewicht aluminium propaanfles beschikbaar met een inhoud van 14 kg propaan . 14 kg propaan komt overeen met ca 26,5 liter. Deze fles is uitstekend geschikt daar waar regelmatig gasflessen gesjouwd moet worden naar de werkplek. Door de inzet van deze uiterst lichte fles wordt voldaan aan de Arbo norm betreffende de fysieke belasting tijdens werkzaamheden.