Propaangas nodig? Boiten Techniek heeft het!

Boiten Techniek staat niet alleen bekend als dé vooraanstaande gasleverancier van de regio, maar ook als dé specialist op het gebied van propaangas. Met ons eigen vulstation voor propaangas zijn we in staat om verschillende soorten (lichtgewicht) flessen te leveren die aan diverse behoeften voldoen. Of het nu gaat om caravanflessen van 2.5 kg of flessen met een capaciteit van 33 kg, bij Boiten Techniek vind je ze allemaal, herkenbaar aan onze kenmerkende blauwe kleur met ons eigen logo.

Wat is propaangas?

Propaangas, een veelzijdig brandbaar gas bestaande uit koolstof- en waterstofatomen, behoort tot de groep van koolwaterstoffen. Natuurlijk kleurloos en geurloos, wordt het vaak voorzien van een detecteerbare geurstof om lekkages op te sporen. Dit gas wordt gevormd tijdens de verwerking van aardolie en aardgas en wordt opgeslagen en vervoerd in vloeibare vorm onder druk. Geschikt voor diverse sectoren, zoals: 

  • Landbouw
  • Industrie (brandstof voor voertuigen)
  • Recreatie (bbq-en, kamperen en varen)
  • Bouwnijverheid
  • Huishoudelijk gebruik (verwarming en koken)

Propaangas is een populaire keuze vanwege zijn draagbaarheid en efficiëntie, vooral in situaties waar aardgas niet beschikbaar is. Boiten Techniek levert propaan in verschillende flesformaten, van campinggasflessen tot lichtgewicht opties, zowel nieuw als bijvulling. Het is milieuvriendelijker dan veel andere brandstoffen vanwege de schone verbranding en minimale onzuiverheden, zonder schadelijke uitstoot zoals roet. Dus heb je particulier of zakelijk propaangas nodig? Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel ons op 0599 61 22 77!

Verschillende soort propaan gasflessen

Propaan gasflessen zijn draagbare containers die propaangas bevatten. Deze gasflessen zijn ontworpen om veilig propaan op te slaan en te transporteren. Ons assortiment omvat verschillende propaan gasflessen.

DIN Flessen (5kg)

Deze stalen propaanflessen hebben een leeggewicht tussen 5 en 7 kg. Ze worden gevuld met 5 kg vloeibaar propaangas, wat overeenkomt met ongeveer 9,45 liter vloeibaar propaan. De fles is eigendom van de klant, maar vanwege een keurperiode van 10 jaar kan de waarde van de fles in de loop der jaren afnemen. Klanten moeten betalen voor of terugkrijgen van 'keurjaren' wanneer ze de fles ruilen voor een exemplaar met een ander keurjaar. Deze flessen worden veelal internationaal gebruikt, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden geruild.

Statiegeldflessen (11 en 33 kg)

Deze flessen worden verstrekt aan klanten via een borgsysteem en blijven eigendom van Boiten Techniek. Alleen Boiten Techniek mag ze vullen. Het bedrijf is verantwoordelijk voor het onderhoud en de herkeuring ervan. Deze flessen zijn herkenbaar aan hun blauwe kleur (RAL 5017) en het witte Boiten Techniek logo.

Aluminium flessen (6 en 11 kg)

Deze flessen zijn voornamelijk bedoeld voor recreatief gebruik vanwege hun lichte gewicht en roestbestendigheid. Daarom zijn ze ideaal voor gebruik in caravans, boten en campers, aangezien ze geen roestvlekken achterlaten.

Aluminium flessen van 14 kg

Voor industriële klanten biedt Boiten Techniek een lichtgewicht aluminium propaanfles aan met een capaciteit van 14 kg propaan, wat overeenkomt met ongeveer 26,5 liter. Deze flessen zijn uitermate geschikt voor situaties waarin regelmatig gesjouwd moet worden met gasflessen naar de werkplek en voldoen aan de Arbo normen voor fysieke belasting.

Voor wie is propaangas?

Boiten Techniek levert en vult een veelzijdige brandstof die een breed scala aan toepassingen mogelijk maakt, waardoor het een essentiële energiebron is in zowel industriële als huishoudelijke omgevingen.

  1. Verwarming en koken: een van de meest voorkomende toepassingen van propaangas is voor verwarmingssystemen en kooktoestellen in huizen, campers en andere huiselijke omgevingen. Het is een betrouwbare bron van warmte en wordt vaak gebruikt in gebieden waar geen toegang is tot aardgasleidingen.
  2. Brandstof voor voertuigen: propaangas wordt ook steeds populairder als alternatieve brandstof voor voertuigen. Voertuigen die op propaan rijden, hebben doorgaans lagere emissies van schadelijke stoffen en kunnen een kosteneffectieve optie zijn voor wagenparken en particuliere eigenaren.
  3. Industriële processen: in industriële omgevingen wordt propaangas gebruikt voor een verscheidenheid aan processen, waaronder solderen, snijden, smelten en drogen. Het biedt een efficiënte en betrouwbare energiebron voor verschillende productieactiviteiten.
  4. Landbouwtoepassingen: propaangas wordt gebruikt in de landbouwsector voor het drogen van gewassen, het verwarmen van kassen en stallen, en zelfs voor het aandrijven van landbouwmachines. Het wordt vaak gebruikt in afgelegen landbouwgebieden waar geen elektriciteit beschikbaar is.
  5. Recreatie en buitenactiviteiten: voor outdoor-liefhebbers is propaangas een handige brandstof voor campingkachels, barbecues en draagbare kooktoestellen. Het biedt een draagbare en gemakkelijk te gebruiken energiebron voor kampeer- en recreatieactiviteiten.

Boiten Techniek: uw propaangas leverancier

Boiten Techniek, uw vertrouwde propaangasleverancier. We leveren en vullen hoogwaardige propaangas voor diverse doeleinden, van huishoudelijke verwarming tot industriële processen. Met onze expertise en klantgerichte aanpak garanderen we een betrouwbare voorziening van propaangas voor al uw energiebehoeften. Ontdek onze diensten en neem contact met ons op via 0599-612277 voor al uw vragen en behoeften betreffende propaangas.