Boiten in de Regiomagazine

Boiten Techniek in Stadskanaal is een technische groothandel met alleen maar A-merken voor echte professionals uit Bouw en Industrie die hoge eisen stellen aan machines, gereedschappen, kleding en ijzerwaren.

Uw verslaggever rijdt er vaak langs, maar heeft in al die jaren nimmer een verhaal geschreven over Boiten Techniek aan de Steenhouwer in Stadskanaal. En waarom eigenlijk niet? Tijd voor een bezoek en een kennismaking derhalve!

Technische groothandel in A-merken "Dat we vrijwel nooit in de krant staan met een verhaal komt omdat we puur een technische groothandel zijn voor Bouw en Industrie, ZZP'ers en ervaren doe-het-zelvers die hoge eisen stellen aan machines, gereedschappen, ijzerwaren en kleding ", vertelt mede-eigenaar Marcel Helweg. "Vaak moeten deze beroepskrachten onder extreme omstandigheden werken. Onze kracht is de levering van professionele producten van alleen maar A-merken voor echte professionals, zodat zij ook in regen, wind, zand en kou hun vaak zware werk kunnen doen. Onze producten hebben een lange levensduur en kunnen tegen een stootje."

De snoerloze bouwplaats

Speciaal voor deze professionals houdt Metabo op 15 en 16 juni een roadshow waar kennis kan worden gemaakt met 'de snoerloze bouwplaats'.  "Want die kant gaan we op omdat vooral de lithiumbatterijen van Metabo maar liefst 67 procent meer vermogen leveren dan de huidige generatie batterijen en je er bijna dubbel zo lang mee kunt werken (87 procent) dan met de standaard accu's", vertelt Marcel Helweg. "Vanwege deze extreem krachtige accu's is het straks niet meer nodig om machines met snoer te gebruiken. Binnenkort wordt er getapt, gezaagd, geboord en geschuurd zonder een stopcontact in de buurt. Dat biedt beroepskrachten veel meer vrijheid."

Metabo: De snoerloze bouwplaats is werkelijkheid geworden

Met meer dan 80 machines in de 18 Volt-range dekt Metabo bijna alle toepassingen snoerloos af, en met de kracht van de Metabo LiHD accu-packs biedt Metabo ook machines aan die tot nu toe ontbraken: accu-machines in het absolute hoogste vermogensbereik zoals de nieuwe grote haakse slijper, die de kracht heeft van een machine op netvoeding met 2.400 Watt. Andere machines als accutafelcirkelzagen, zware accu-boorhamers of snoerloze stofzuigers volgen spoedig.

Bekijk hier ons assortiment producten van Metabo

De accu-technologieën van de verschillende fabrikanten zijn niet uitwisselbaar met elkaar. Bij accu telt het systeem. Een professionele gebruiker moet nauwkeurig afwegen welke fabrikant het beste assortiment machines heeft voor zijn toepassingen. Want als hij net als vroeger met vele verschillende machines werkt, heeft hij voor ieder merk de bijbehorende accu-packs en laders nodig, en dat wordt zeer snel kostbaar en onoverzichtelijk.

Productiviteitsvoordelen wegen verreweg zwaarder dan meerkosten. Bovendien is de prijs van de apparaten zonder accu-packs en lader – de zogenaamde bodies – bijna gelijk aan die van de vergelijkbare elektrische machines. Wie dus kiest voor het systeem van één fabrikant en zo accu-packs en laders voor al zijn accu-machines kan gebruiken, heeft bij het kopen van andere apparaten praktisch geen kostennadelen, maar bespaart van het begin af aan geld door de betere productiviteit.

Uitwisselbaarheid dankzij intelligente accu-packs Vele gebruikers reageren zeer verbaasd, als ze horen dat bij Metabo de oudste Li-ion accu-packs uit het jaar 2009 nog op ieder actuele accu-machine en iedere lader passen. De uitwisselbaarheid binnen het Metabo accu-systeem is 100% – gisteren, vandaag en morgen.