Nieuw Sola lasers in ons assortiment

Bij Boiten Techniek weten wij niet alles over de Sola lasers, maar wel heel erg veel. Een aantal van onze verkopers heeft zeer uitgebreide trainingen gevolgd.

Zij weten zoveel van de werking en toepasbaarheid van de Sola lasers, dat zij u goed kunnen helpen met vragen over uw Sola laser. Ook kunnen ze u begeleiden bij het aanschaffen van de juiste laser voor u!

Lasers zijn er in vele soorten, maten en prijscategorieën. Belangrijk is, dat u de juiste laser heeft voor uw klus, waardoor de laser u werk uit handen neemt. Het juiste gereedschap scheelt u veel tijd.

Wij kunnen lasers ook voor u kalibreren.

 

Welke soorten lasers hebben wij voor u

 

Deze duidelijk zichtbare laserlijn kan als zeer nauwkeurige referentie worden gebruikt.LIJNLASERS

De laserpunt wordt met behulp van een cilindrische lens gebroken. Hierdoor ontstaat, anders dan bij een puntlaser, een lijn.

Deze duidelijk zichtbare laserlijn kan als zeer nauwkeurige referentie worden gebruikt. Naast afzonderlijke lijnen kunnen er ook complexe lijnpatronen worden geprojecteerd.

 

 

ROTATIELASERS

Rotatielasers worden ingezet voor het uitzetten van oppervlakken en het creëren van referentievlakken.

De laserpunt wordt door een penta-prisma 90° afgebogen. Wanneer het prisma roteert, ontstaat uit de laserpunt een gepulste 360° laserlijn, waarmee nauwkeurig kan worden genivelleerd en objecten haarscherp kunnen worden uitgelijnd.

Rotatielasers worden ingezet voor het uitzetten van oppervlakken en het creëren van referentievlakken.

Er kunnen zowel horizontale als verticale vlakken worden geprojecteerd. Bovendien zijn met de hellingfuncties via één of twee assen ook complexe afschotmetingen uit te voeren.

 

 

LITHIUM-ION-ACCUTECHNOLOGIE VAN SOLA

SOLA lasers met de beproefde SOLA Li-Ion accutechnologie combineren een betere zichtbaarheid met een aanzienlijk langere bedrijfsduur.Ten opzichte van NiMH accu's kent de Li-Ion technologie vele voordelen. Zo hebben Li-Ion accu's een hoge energiedichtheid bij een relatief laag gewicht. Ze zijn ongevoelig voor het zogenaamde memory effect en kennen een korte laadtijd. NiMH accu's leveren steeds minder vermogen naarmate ze leegraken. Bovendien is de mate van zelfontlading hoog. Li-Ion accu's daarentegen leveren tot het einde van de lading hun volledige vermogen.

SOLA lasers met de beproefde SOLA Li-Ion accutechnologie combineren een betere zichtbaarheid met een aanzienlijk langere bedrijfsduur.

 

 

rood) en 389 nm (violet). Wij kunnen daarom geen licht met korte golven, het zg. ultraviolette (UV) licht en licht met lange golven het zg. infrarood licht waarnemen. SOLA lasers werken in het bereik tussen 680 nm (rood) en 529 nm (groen) en zijn daardoor voor het menselijk oog goed zichtbaar.GOLFLENGTE VAN LICHT

Het menselijk oog is gevoelig voor een golflengtebereik tussen 711 nm (rood) en 389 nm (violet). Wij kunnen daarom geen licht met korte golven, het zg. ultraviolette (UV) licht en licht met lange golven het zg. infrarood licht waarnemen. SOLA lasers werken in het bereik tussen 680 nm (rood) en 529 nm (groen) en zijn daardoor voor het menselijk oog goed zichtbaar.

Speciale serie CROSSLINE GREEN

De CROSSLINE GREEN is voorzien van een groene laser, deze groene bouwlaser is 4 tot 6 keer beter zichtbaar voor het mensenlijk oog dan een rode bouwlaser. Hierdoor is het prettiger werken met de CROSSLINE GREEN.

 

IP-BESCHERMINGSKLASSES BIJ SOLA

  • IP52 betekent beschermd tegen stof en vallende druppels en geldt voor apparaten die hoofdzakelijk binnen gebruikt worden.
  • IP54 betekent beschermd tegen stof en opspattend water en geldt voor apparaten die zowel binnen als buiten gebruikt worden
  • IP66 betekent stof- en spuitwaterdicht. Een belangrijke bescherming voor laserapparaten die buiten, bij elk weertype en binnen in een stoffige omgeving worden gebruikt.

 

LASERKLASSES

Voor de daadwerkelijke bepaling van de laserklasses zijn de Europese norm: EN 60825-1 en de Amerikaanse norm:
FDA 1040.10:1.4.97 doorslaggevend.

Klasse Beschrijving
1 Laserstraling in open ruimte ongevaarlijk
1M Laserstraling in open ruimte ongevaarlijk, zonder optische instrumenten (loepen, verrekijkers)
2 Laserstraling in open ruimte in het zichtbare spectrale gebied (400nm tot 700nm), bij kortsondige bestralingsduur ongevaarlijk voor het oog.
2M Zoals klasse 2, zonder optische instrumenten (loepen, verrekijkers).
3R Laserstraling gevaarlijk voor het oog.
3B Laserstraling gevaarlijk voor het oog, in bijzondere gevallen ook voor de huid.
4 Laserstraling zeer gevaarlijk voor het oog. en gevaarlijk voor de huid, brand- en explosiegevaar

 

SOORTEN NIVELLERING

ZELFNIVELLERENDE LASER

  • Magnetische pendel met cardansysteem

VOLAUTOMATISCHE LASER

  • Nivelleren d.m.v. servomotoren en een elektronische libel

HANDBEDIENDE LASER

  • Nivellering d.m.v. een stelschroef en libel

Garantie & reparaties

Wij staan 100% achter de Sola lasers die van uitstekende kwaliteit zijn, en geven daarom 2 jaar garantie op de SOLA lasers. In een perfect geoutilleerde ruimte kunnen SOLA lasers worden onderzocht, gerepareerd en gekalibreerd. Reparaties worden normaal gesproken zeer snel afgehandeld.