Sixton Peak Ranch S3

Sixton peak ranch S3

De Sixton Peak Ranch 81411-08 uit de Endurance-lijn is een duurzame, geheel metaalvrije S3 veiligheidslaars van soepele materialen. Deze laars is technisch gelijk aan de 81411-07, maar heeft een andere combinatie van bruin en zwart. 

Het bovenwerk is van nubuck leer, behandeld met een Hydrotech PU-coating en daardoor behoorlijk waterdicht. En anders is er nog het OutDry-membraan, van hydrofiele textiel die voorkomt dat water de kans krijgt de binnenvoering te bereiken. Die is van prettige warme wol, samen met de Dual Insulation inlegzool houdt het de voeten lekker warm. 

Dankzij een kruipneus heeft de punt van de schoen extra weerstand tegen slijtage. Daarnaast is er een Dual Micro hielpolstering die slijtage in de schacht tegengaat en zorgt voor betere sluiting van de hiel in de schoen. 

Dynamic HC control en Stabil Active houden de hiel in de juiste stand, geven steun aan hiel en voetboog en houden de zijwaartse beweging van de enkel onder controle.

De veiligheidsneus is van CTC, een kunststof composiet. Dit materiaal geleidt geen elektriciteit en is thermo-isolerend, maar beschermt tegen een impact tot en met 200J. Ook de antiperforatiezool tussen de verschillende lagen is synthetisch. 

De SRC-genormeerde loopzool van stevig PU/PU is schokabsorberend en heeft uitstekende grip op allerlei soort ondergrond. WED strips geven deze laars antistatische eigenschappen

Veiligheidsnormering

S3 WR CI SRC

Certificering

EN ISO 20345:2011

Bovenwerk

Gevet nubuck leder, Hydrotech waterafstotend

Voering

Wol, Dual Micro

Loopzool

PU/PU, SRC

Inlegzool

Dual Insulation

Veiligheidszool

ZERO (k) Antiperforatie

Veiligheidsneus

Composiet

ESD

Nee

WED

Ja

Outdry

Ja

Dynamic HC Control

Ja

Stabil Active

Ja

Metaalvrij

Ja

Overige extra’s

Kruipneus

Wijdte

10.5

  •  

Eigenschappen

MerkSixton Peak
Mpn81411-08